Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/12/2020
16:00 - 22:00

Locatie
Cocoon Club

Categorieën Geen Categorieën


Dit evenement is speciaal voor leden en relaties van In je element en Léyoga.

WinterwendeWil jij dit jaar ook op een bijzondere manier afsluiten? Zoek je een manier om stil te staan bij de Winterwende en de terugkomst van het licht? Wil je bewust overwegen wat je wilt loslaten en misschien een intentie plaatsen voor het nieuwe jaar?

Ook voor ons was dit een bewogen jaar waarin we veel leerden. Een jaar wat we graag op een symbolische manier met jou afsluiten.

Winterwende

Op 21 december staat de zon gezien vanaf de aarde op haar meest zuidelijke punt. Dit maakt dat dit de kortste dag van het jaar is. Al duizenden jaren wordt de winterwende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd. Deze omwenteling bepaalt het moment waarop het licht na een periode van duisternis en verwijdering, als het ware rechtsomkeert maakt en de dagen gaandeweg weer langer worden. Het feit dat wij Kerstmis vieren op 25 december gaat terug naar de 4e eeuw na Christus. Op deze datum werd in landen rond de Middellandse Zee tot dan toe de Zonnegod vereerd. Het christendom heeft die datum vermoedelijk overgenomen omdat Christus ook wel “het licht van de wereld” wordt genoemd.

Het Watermantijdperk

Dit jaar is er nog iets bijzonders aan de hand. Astrologen maar ook oude culturen als de Maya’s voorspelden al dat 2020 een bijzonder jaar zou worden. Het jaar van de omwenteling. Er zijn diverse astrologische cycli die in dit jaar eindigen en aan een nieuwe cyclus beginnen. Op 21 december 2020 vindt niet alleen de winterwende en het begin van het Steenbokseizoen plaats, maar ook de uitlijning van Jupiter en Saturnus op 0 graden Waterman. Deze conjunctie van Jupiter en Saturnus beëindigt een 200-jarige cyclus waarin het element aarde centraal stond. Dat symboliseert de uitwerking die we de afgelopen 200 jaar hebben gezien op het element aarde, dus materie en geld. Het element dat ons bankbiljetten, het kapitalisme, bedrijven, fossiele brandstoffen en de industriële wereld bracht. Deze vaste en zware energie zal nu worden vervangen door een lichtere, niet-materiële, verbindende energie van het element lucht. Dit element symboliseert verbinding, focus op sociale contacten, communities en de gemeenschap, maar lucht is natuurlijk ook internet en letterlijk de Cloud. Deze nieuwe netwerken zullen één ding gemeen hebben: ze zullen gedecentraliseerd en zelfregulerend zijn en individuele vrijheid van meningsuiting mogelijk maken.

Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten.

Ook al geloof je niet in astrologie, wel weerspiegelen de sterren vaak wat er gebeurt op het aardse vlak. Misschien heb je dat ook dit jaar wel in jezelf mogen ervaren. In de ontwikkeling die je dit jaar hebt doorgemaakt, in de bewustwording van wat zo niet langer kon.

We willen je uitnodigen om deze omwenteling bewust mee te maken. Je eigen pad te lopen en daarin je eigen donkere stukken aan te kijken, zodat ze je kunnen helpen om te transformeren en je eigen licht nog helderder te laten schijnen. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Zo leg jij in jezelf het fundament voor een betere wereld.

Labyrinth

Labyrinten bestaan al sinds 3000 voor Christus en komen voor over de hele wereld. Het is een oeroud universeel symbool dat gaat over het pad naar binnen, naar je innerlijk weten. Maar ook over transformatie en (weder) geboorte. Een labyrint is iets anders dan een doolhof. Een labyrint is een slingerend pad dat je altijd naar het midden leidt. In een labyrint kun je niet verdwalen, word je geleid, mag je vertrouwen op de weg. Het labyrint kun je zien als een innerlijke pelgrimage, je levensweg met alle wendingen van dien, de weg naar binnen naar jezelf, de bron, je innerlijke wijsheid. Je kunt nieuwe inzichten opdoen, het labyrint kan een spiegel voor je zijn van je dagelijkse leven, een route naar je intuïtie, je bezieling. Je kunt het labyrint lopen met een vraag of een intentie of helemaal open en aandachtig en gewoon laten gebeuren. Loop het labyrint met een intentie niet met een verwachting. Op 21 december kun je op de weg naar binnen ook overwegen wat je wilt loslaten van het oude jaar en op de terugweg wat wil je meenemen het nieuwe jaar in?

21 december 2020

Op 21 december ligt er in de tuin naast de Cocoon Club voor jou een labyrinth uitgelegd. Tussen 16.00 en 17.00 uur openen we dit labyrinth met kinderen tussen 5 en 12 jaar. Ze ontsteken het vuur en luisteren naar een sprookje. Vervolgens zijn de volwassenen aan de beurt. Loop je mee? Geef jezelf en/of je kinderen op via de onderstaande knop(pen). Door te werken met tijdsblokken spreiden we de toestroom. Afstand wordt gerespecteerd.

Dit evenement wordt kosteloos aangeboden aan de leden en relaties van In je element en Léyoga.