Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 28/09/2020
19:30 - 21:00

Locatie
Cocoon Club

Categorieën


Soms lijkt het wel of er van alle kanten aan je getrokken wordt. Hoe blijf je daarin bij jezelf? Neem je je plek in? Geef je je grenzen aan? Houd je je eigen doelen voor ogen?

Bij Ashtanga Vinyasa Yoga:

  • Bouw je kracht, flexibiliteit en balans op (fysiek en mentaal), waardoor je je krachtiger en fitter voelt
  • Ontwikkel je je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, zodat je steviger in je schoenen staat en beter je plek kunt innemen
  • Vergroot je je focus en doorzettingsvermogen, waardoor je ook in het dagelijks leven je doel voor ogen houdt
  • Leer je je eigen grenzen kennen en aangeven, zodat je meer in balans komt
  • Bouw je aan discipline, zodat je keuzes maakt die misschien op korte termijn inspanning vragen, maar je op de lange termijn gelukkig maken

Kom in je kracht!

ashtanga adjustmentVeel mensen worden, net als ik, aangetrokken door het fysieke karakter van Ashtanga Vinyasa yoga. Je  werkt in je eigen tempo aan een mooie balans tussen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Door de flow van de les, een speciale ademhalingstechniek en eventuele sprongen gaat de lichaamstemperatuur omhoog en worden je organen gemasseerd. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en krijg je meer energie.

Maar het bracht me veel meer dan alleen de fysieke voordelen. Ashtanga Yoga stamt uit een rijke traditie. De vaststaande serie van houdingen, met een specifieke opbouw, heeft een therapeutische werking. Een combinatie van technieken helpt je om in contact met je lijf je eigen grenzen te verkennen. Je leert waar je ze kunt verleggen of moet accepteren. Ashtanga Vinyasa Yoga helpt je om te gronden, waardoor je steviger in je schoenen staat, meer vertrouwen krijgt. Je ontwikkelt een innerlijke kracht, waardoor je focus kunt houden op wat voor jou belangrijk is, in het midden van alle beweging. Wie deze voordelen inziet werkt ook toe naar een dagelijkse practice. Dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die je ook in het dagelijks leven helpen om keuzes te maken die jou op de lange termijn gelukkig maken.

Introductieles

Deze speciale introductieles is een goede manier om kennis te maken met Ashtanga Yoga. Yogadocent Léonie de Dreu vertelt je meer over de achtergrond en ligt de basistechnieken die gebruikt worden kort toe. Vervolgens leidt ze je door de eerste houdingen van de serie. De les eindigt in ontspanning.

Kosten

10 euro voor een les van 1,5 uur of gratis bij boeking via de AH actie “Proef de Sport” in samenwerking met het NOC*NSF.

 

Ja, ik doe mee met de introductieles Ashtanga Yoga!

Inschrijving introductieles Ashtanga Yoga